Proiectul Internațional eTwinning „Fairy Tale Odyssey”

În luna iunie, în școala noastra s-a desfășurat proiectul internațional eTwinning „Fairy Tale Odyssey”. Proiectele eTwinning presupun și susțin colaborarea internațională, iar la cel inițiat de școala noastră au contribuit profesori din România, Georgia și Franța.

Proiectul și-a propus o scurtă incursiune în lumea basmelor și a legendelor tradiționale țărilor participante cu scopul de a îmbunătăți competențele de limbă, digitale, de comunicare și de colaborare ale elevilor, dar și pentru a le deschide acestora privirea către orizonturi noi, pentru a-i face să conștientizeze diversitatea lumii în care trăim.

La proiect au participat elevii clasei a IV-a B (coordonator și inițiator al proiectului – prof. lb. engleză, Oana Stănescu), elevii clasei a V-a A (coordonator – prof. lb. engleză, Alexandra Ulmeanu), elevii clasei a VII-a B (coordonatori – prof lb. franceză, Denisa Bratu și prof. lb. română, Martin Daniela). 

Activitățile au presupus alegerea, rezumarea și traducerea câtorva basme tradiționale în limba engleză și în limba franceză. Elevii au lucrat în echipe naționale, dar și multinaționale, cu scopul de a realiza ilustrarea acestor basme. O activitate de succes în rândul elevilor a fost sesiunea de chat pe care au desfășurat-o prin intermediul European School Education Platform, când au avut ocazia de a-și folosi competențele de limbă într-un mediu non-formal și real de comunicare.

Rezultatul activităților este reflectat în cartea publicată online și creată cu ajutorul aplicației BookCreator – „Fairy Tale Odyssey”.

Prezentare video.


Calendar

July 2024
M T W T F S S
     
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031